X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gehaktballetjes met jonge worteltjes en orzo

Bereiding (30 min)

  • Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillonblokje toe aan het water.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng het gehakt met de helft van de ui, Italiaanse kruiden, zout en peper. Maak van het gehakt 2 balletje per persoon.
  • Verhit een braadpan met de helft van de olijfolie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes garen.
  • Schrap of schil ondertussen de wortelen. Snijd in de lengte doormidden. Zet de wortelen op in een brede pan met een laagje water en breng aan de kook. Kook in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet af en houd warm.
  • Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie, bak de rest van de gesnipperde ui met de champignons in 4 - 5 minuten bruin op hoog vuur. Meng door de orzo.
  • Serveer de orzo met de gehaktballetjes en de worteltjes.