X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pompoenburger met broccoli, krieltjes en tomatensalade

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met water aan de kook voor de krieltjes. * Breng een andere pan met water aan de kook voor de broccoli.

Bereiding (30 min)

  • Was de krieltjes, snijd doormidden en kook de krieltjes in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en laat de krieltjes uitwasemen.
  • Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten tot beetgaar. Giet daarna af.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de gekookte krieltjes rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper. Houd broccoli en de krieltjes warm.
  • Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de bieslook en snipper of knip fijn. Meng de bieslook en de tomaat door elkaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje. Roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de tomatensalade.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de wortelpompoenburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de burgers met de broccoli, de gebakken krieltjes en de tomatensalade.