X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Spinaziefrittata met gebakken venkel

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (45 min)

  • Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie, fruitte knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat de spinazie uit lekken in een vergiet en druk het vocht eruit.
  • Kluts de eieren met zout en peper. Meng de kaas en de spinazie door het ei.
  • Vet een ovenschaal in met boter en schenk het eimengsel in de schaal.
  • Bak de frittata 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Als de frittata in het midden van de ovenschaal gestold is, is deze gaar.
  • Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de venkel, snijd doormidden en haal de harde kern eruit. Snijd de venkel in kleine blokjes van
  • een halve cm.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de blokjes venkel gaar. Breng op smaak met dragon, zout en peper.
  • Serveer de fritatta met de gebakken venkel en het brood.