X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Courgettesoep met gegratineerde paprikatoast

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de bouillon aan de kook.

Bereiding (20 min)

  • Was de courgette en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een soeppan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten, voeg de courgetteblokjes toe en bak rondom. Voeg de bouillon toe en kook in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Bak ondertussen het meergranen stokbroodje in de oven.
  • Zet de oven niet uit, maar zet nu op grillstand.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak het ontbijtspek uit, zodat het knapperig is en goudbruin.
  • Was de paprika, snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd het stokbroodje doormidden.
  • Beleg met spek, paprika en geraspte kaas.
  • Gratineer in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep te dik, verdun dan eventueel met extra bouillon. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met een lepel crème fraiche en de paprikatoast.