X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bavette met paddenstoelen en broccolirijst

Voorbereiding (0 minuten)

Haal de bavette tijdig uit de koeling, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes van 1x1 cm.
  • Was de broccoli, snijd in grove stukken en maal tot grove rijst in de keukenmachine.
  • Verhit eeen braadpan met de olijfolie. Bak de ui, knoflook en paprika met paprikapoeder en zout en peper 5 minuten, voeg de broccolirijst toe en bak deze twee minuten zachtjes mee. Schep regelmatig om, zodat de broccolirijst wel gaart, maar niet bruin wordt. Houd warm.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met roomboter, bak de bavette aan elke kant twee minuten, het vlees is dan nog vrij rood, elke minuut dat je het vlees langer bakt wordt het een gradatie gaarder.
  • Snijd het vlees in plakken en bestrooi met zout en peper, houd in aluminium folie warm tot serveren.
  • Scheur de oesterzwammen in repen en bak in twee minuten rondom bruin in het braadvocht van het vlees.
  • Serveer de broccolirijst met de bavette en de oesterzwammen. Schep het braadvocht erover.