X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hamburger met aardappel, snijbonen en verse basilicum

Bereiding (30 min)

  • Boen de aardappelen. Snijd in gelijke stukken en kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de snijbonen. Haal de uiteinden eraf en neem daarbij eventuele draden mee. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Kook de snijbonen in ongeveer 10 – 12 minuten beetgaar. Giet ze af en houd warm.
  • Was de paprika. Snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit een koekenpan, schenk de helft van de olijfolie erin en bak de paprika in 4 minuten beetgaar.
  • Meng de paprika door de snijbonen en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de basilicum. Haal de blaadjes van de takjes, rol ze op en snijd in fijn reepjes. Strooi over de bonen.
  • Verhit een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie erin, bak de hamburgers gaar in 4 minuten aan elke zijde.
  • Serveer de hamburgers met de gekookte aardappelen en de snijbonen.