X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Thaise curry met aubergine en kikkererwten

Bereiding (30 min)

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de aubergine, snijd het kroontje van de aubergine en snijd in blokjes van 1x1 cm.
  • Was de rode puntpaprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in halve maantjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten, voeg de aubergine en puntpaprika toe. Bak in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  • Was ondertussen de kikkererwten en laat ze uitlekken.
  • Voeg bij de gebakken groenten de Thaise currypasta en de kokosmelk. Meng goed door elkaar en laat goed doorwarmen en een beetje inkoken. Voeg ook de kikkererwten toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met de rijst in diepe borden.