X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipworstjes met rijst, paprika en wortel

Bereiding (30 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schrap de wortelen schoon en snijd in plakjes van een halve centimeter.
  • Was de paprika, snijd in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in reepjes.
  • Was de paksoi en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm.
  • Pel de knoflook en snipper of pers fijn.
  • Verhit een wok met de helft van de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg de wortel, paprika en de stengels van de paksoi toe. Breng op smaak met gember, komijn en sambal. Voeg na 5 minuten de bladeren van de paksoi toe. Bak nog 2 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de kipworstjes in plakken. Verhit een koekenpan met de andere helft van de olijfolie en bak de kip in 3 - 4 minuten rondom gaar.
  • Schep de groenten en kip door elkaar en voeg de ketjap toe. Proef of het gerecht nog zout en peper nodig heeft.
  • Serveer de groenten en kipworstjes met de rijst.