X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Courgettemuffins met gekarmeliseerde venkel en appel

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met 1/3 van de boter. Heb je geen muffinvorm? Gebruik dan een kleine ovenschaal waar je het eiermengsel als geheel in bakt.

Bereiding (30 min)

  • Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de gekookte parelgort aan met de helft van de olijfolie, de Italiaanse kruiden en zout en peper.
  • Pel de knoflook en pers fijn. Was de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes van 1x1cm (snijd echt klein, anders is de courgette niet op tijd gaar).
  • Breek de eieren boven een schaal, kluts de eieren los met de rest van de olijfolie.
  • Doe de knoflook, kaas en de courgetteblokjes erbij en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de muffinvormpjes met het mengsel en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de venkel en appel schoon. Was de venkel, snijd de stengel en het loof van de venkel en snijd in parten. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
  • Verhit een koekenpan met de boter. Bak de venkel en appel aan beide kanten bruin en bestrooi met suiker, laat rustig karameliseren. Zet het vuur niet te hoog, gaat het toch te snel, voeg dan een scheutje water toe en laat dat rustig verdampen.
  • Haal de eimuffins uit de vorm. Serveer ze met de pareltarwe en de gekarameliseerde venkel en appel. Bestrooi met de walnoten.