X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Boekweitpannenkoek met groentenvulling

Bereiding (45 min)

  • Was de sla, verwijder het hart en laat goed uitlekken.
  • Maak het beslag door het boekweitmeel te mengen met melk en een snuf zout. Meng tot een glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan met 1/4 van de boter. Doe een vierde van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en keer hem om. Als het deeg een beetje begint te kleuren is de pannenkoek klaar. Leg op een bord en houd eventueel warm. Herhaal tot het beslag op is.
  • Maak de sperziebonen schoon. Zet op met ruim water en laat ongeveer 10 minuten koken. De sperziebonen moeten beetgaar zijn.
  • Was de spitskool en rasp heel fijn.
  • Meng de sperziebonen en spitskool door elkaar.
  • Pers de knoflook. Maak een saus van de Bulgaarse yoghurt, mosterd, knoflook en honing, breng op smaak met zout en peper en meng door de groenten.
  • Vul de pannenkoeken met de sla, de gemengde groenten en serveer direct.

Tip

Voor een iets luchtiger beslag kun je eventueel een ei toevoegen.