X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Saucijs met gebakken venkel en aardappelpuree

Bereiding (20 min)

  • Was de aardappelen, snijd in kleine stukken en kook in 10 - 15 minuten gaar.
  • Terwijl de aardappelen koken bereid je de worstjes en venkel.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de worstjes rondom bruin, zet het vuur zacht en laat de worstjes met de deksel op de pan zachtjes garen. Keer de worstjes af en toe om.
  • Pel ondertussen de ui en snipper fijn.
  • Was de venkel. Snijd doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en fruit de ui 1 minuut, voeg de venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Was ondertussen de cherry roma. Voeg toe aan de venkel en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen af. Stamp fijn met een aardappelstamper, voeg een scheutje melk, de boter en nootmuskaat toe. Knip de bieslook fijn boven de pan en meng erdoor.
  • Serveer de puree met de venkel en de worstjes.