X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kippendij met spinazie en bloemkoolrijst

Let op: tomaat en gele ui zijn ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken.
  • Was de bloemkool. Haal de roosjes los en schil de stronk, snijd de stronk in stukjes. Snijd tot grove "rijst" korrels in de keukenmachine.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de bloemkoolrijst en kurkuma toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit nog een koekenpan met de rest van de olijfolie. Meng de kippendijblokjes met de oregano en zout en peper en bak rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
  • Was ondertussen de tomaat en snijd in blokjes.
  • Voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg ook de tomaat toe. Breng op smaak met sesamolie.
  • Schep de bloemkoolrijst in diepe borden en schep de kip met spinazie erop.