X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Groentebowl met bonenhummus en desembrood

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (30 min)

  • Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de desembol af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de knoflook. Spoel de witte bonen af. Doe de bonen, komijnpoeder, korianderpoeder, knoflook, paprikapoeder en extra vierge olijfolie in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Als de hummus te stevig is, voeg een scheutje water toe en pureer nog even. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten in ruim kokend water tot beetgaar. Giet de broccoli af en spoel de broccoli koud af zodat de garing stopt.
  • Snijd de radijs van het bosje en was de radijs, snijd in plakjes.
  • Was de peterselie, laat goed uitlekken en hak fijn.
  • Doe de linzen in een kom en breng op smaak met 2/3 van de peterselie en zout en peper. Meng goed door elkaar en sprenkel een scheutje olijfolie erover. Verdeel de radijs, broccoli, een goede lepel hummus per kom en verdeel de rest van de peterselie erover. Snijd het brood en serveer met de rest van de hummus erbij.

Tip

Heb je wat over van de bonenhummus? Voeg een scheutje citroensap toe en bewaar in de koelkast voor de lunch.