X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Falafel met couscous en muntsaus

Let op: verse munt is ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de helft van de olijfolie erdoor.
  • Pel de ui en snijd in blokjes van 5 mm.
  • Was de tomaat en komkommer en snijd ook in blokjes van 5 mm.
  • Meng de gesneden groenten door de couscous en breng op smaak met peterselie, zout en peper en citroensap.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de falafel rondom bruin en gaar in 8 minuten.
  • Maak ondertussen de saus. Was de munt, verwijder de harde takjes en knip de blaadjes fijn. Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Meng munt, knoflook met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de couscous met de falafelballetjes en de muntsaus.