X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bavette met gesmoorde shanghai paksoi en salade

Voorbereiding (0 minuten)

Haal het vlees uit de koeling. Laat voor het bakken afgedekt op kamertemperatuur komen. Vlees dat direct vanuit de koelkast in een hete koekenpan wordt gebakken 'schrikt'. De vezels trekken samen waardoor het vlees taai wordt.

Bereiding (30 min)

  • Was de shanghai paksoi grondig, snijd in de lengte doormidden.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de paksoi aan beide zijden en zet het vuur laag. Schenk er een scheutje water, de honing en sojasaus bij. Dek af met een deksel en laat 10 minuten smoren.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak het vlees bruin in 3 minuten per kant. Prik niet in het vlees maar gebruik een keukentang om het vlees om te draaien.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie een minuutje rusten.
  • Snijd de bavette tegen de draad in, in plakken. Leg terug in het aluminiumfolie en houd warm tot serveren.
  • Was ondertussen de rucola en laat uitlekken. Was de radijs en snijd in vieren. Meng de rucola en de radijs door elkaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Serveer de bavette met de gebakken paksoi en de rucolasalade.