X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pompoenburger met hummus en geroosterde paprika's

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (45 min)

  • Was de groene, gele paprika en puntpaprika. Snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Meng met de helft van de olijfolie (om te bakken), peper en zout en rooster 15-20 minuten in de oven.
  • Pel ondertussen de knoflook. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Maak de hummus door kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, 2/3 van de koriander, zout en peper in een keukenmachine te pureren. Voeg de extra vierge olijfolie toe en zet de machine nog even aan tot de hummus glad is. Vind je de hummus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
  • Bak het desembrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de wortelpompoenburger 4 minuten per kant.
  • Snijd het brood in plakken en besmeer met de hummus. Leg de burger erop en schep de paprika's eromheen. Bestrooi met versgemalen peper. Garneer met de rest van de koriander.