X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gebakken steak tartare met toast en rucolasalade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (30 min)

  • Bak het desembrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in plakken en rooster in de broodrooster.
  • Pel de rode uien en snijd in halve ringen.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de rode ui 3 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuug lager, voeg de helft van de balsamicoazijn en een klein scheutje water toe en laat de ui 5-10 minuten karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pel ondertussen de knoflook en snipper fijn. Meng het gehakt met de paprikapoeder, mosterd, knoflook en zout en peper. Kneed goed en verdeel in twee delen. Maak er een ovale platte steak van.
  • Verhit een andere koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de steak tartare 4 minuten per kant.
  • Was ondertussen de rucola en laat uitlekken. Was de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaat in stukjes en de komkommer in dunne halve plakken.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Serveer de steak tartare met de toast, verdeel de gekaramelliseerde uien erover. Geef de rucolasalade erbij.