X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lamsburger met broccoli en gebakken aardappelen

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de broccoli.

Bereiding (20 min)

  • Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van 1x1 cm.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de aardappelblokjes en paprikablokjes met kerrie en paprikapoeder in 10 minuten knapperig en bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit ondertussen nog een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak lenteburgers bruin en gaar in ongeveer 4 minuten per kant.
  • Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten in een ruim kokend water tot beetgaar.
  • Was de bieslook, laat uitlekken en knip fijn. Verdeel over de gebakken aardappelblokjes.
  • Serveer de lenteburger met de broccoli en gebakken aardappelblokjes.