X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Slavink met kerrie-bloemkool en krieltjes

Bereiding (30 min)

  • Was de krieltjes en snijd doormidden. Kook de krieltjes in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Was ondertussen de bloemkool. Haal de roosjes los en schil de stronk, snijd de stronk in stukjes.
  • Verhit een wok met de helft van de olijfolie. Roerbak de bloemkoolroosjes met kerrie, zout en peper 5 minuten. Voeg de slagroom toe en kook nog 10 minuten tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de slavink rondom bruin. Zet het vuur zacht en laat 8 minuten garen, keer af en toe.
  • Was de bladpeterselie, laat uitlekken en hak fijn.
  • Serveer de slavink met de gekookte krieltjes en kerrie-bloemkool. Bestrooi met de bladpeterselie.

Tip

Bloemkool over? Probeer het eens op een tosti! Pureer gekookte bloemkool met een beetje mayonaise en eventueel lente-ui of peterselie. Meng er geraspte kaas door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel tussen twee boterhammen en grill in een tosti-ijzer.