X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Taco's met mozzarella en aubergine in tomatensaus

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereiding (30 min)

  • Pel de knoflook en snipper of pers fijn.
  • Was de aubergine en snijd in blokjes van 1x1 cm.
  • Verhit een braadpan met de olijfolie, fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe, bestrooi met zout en bak rondom bruin in 5 - 7 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder en provençaalse kruiden. Zet het vuur laag en voeg de passata en een scheutje water toe. Laat 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de cherry roma en snijd in vieren.
  • Laat de mozzarella uitlekken in snijd in reepjes.
  • Meng de cherry roma door de saus.
  • Verdeel de groenten in tomatensaus over de taco shells en leg de reepjes mozzarella erop. Bestrooi met verse peper.

Tip

Niet zo'n fan van aubergine? Als je de aubergine niet goed gaar bakt blijft deze een beetje hard en bitter. Snijd de aubergine voor dit recept echt klein en bak goed bruin.

Gebruik eventueel wat minder cherry-romatomaten voor de saus en bewaar ze als gezonde snack voor overdag.