X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zomerse hartige taart

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereiding (45 min)

  • Was de courgette en snijd in blokjes van 1x1 cm.
  • Snijd de prei in halve ringen van 1 cm. Was grondig in een vergiet en laat uitlekken.
  • Was de salie. Pluk de blaadjes van de takjes en hak grof.
  • Vet een bakvorm met hoge randen in met boter of olijfolie. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg, zorg dat de randen iets overeind staan.
  • Breek de eieren in een kom en kluts ze los.
  • Smeer eerst de bodem van het bladerdeeg in met een klein beetje van het geklutste ei.
  • Meng dan de crème fraîche, de salie, zout en peper door de eieren.
  • Verdeel de prei en courgette over het bladerdeeg en schenk het eimengsel erover.
  • Bak de hartige taart in 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Passen niet alle groenten in de hartige taart? Meng wat overblijft dan met wat olijfolie, peper en zout en bak met de taart mee in de oven. Bestrooi met fijngehakte salie en serveer bij de taart. Een restje taart kun je goed bewaren in de koelkast en bijvoorbeeld bij de lunch eten.

Salie over? Hier vind je een paar goede bewaartips: https://bit.ly/2SjfM9P