X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pizza bianca met appel-venkelsalade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding (20 min)

  • Boen de aardappelen goed schoon en snijd in flinterdunne plakken (met keukenmachine, kaasschaaf, mandoline of mes).
  • Pel de rode ui en snijd in dunne (halve) ringen.
  • Leg de pizzabodem op een bakplaat gekleed met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Verdeel de helft van de crème fraîche in een dun laagje over de pizzabodem.
  • Beleg de pizzabodem met de plakjes aardappel, leg dakpansgewijs op de bodem. Verdeel daarover de rode ui en de hamblokjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en grof zeezout en versgemalen peper.
  • Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was ondertussen de venkel en snijd in dunne repen. Was de sla, haal het hart eruit en laat goed uitlekken. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng appel, venkel en sla door elkaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade (zie tip).
  • Haal de pizza uit de oven, verdeel de rest van de crème fraîche erover en snijd in stukken. Serveer met de salade.

Tip

Verwacht je niet de hele salade op te maken? Serveer de dressing dan aan tafel zodat ieder het zelf over de salade kan sprenkelen. Wat overblijft wordt nu niet slap en kun je bijvoorbeeld (in de koelkast) voor de lunch bewaren.