X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde aubergine met blauwe kaas en spinazie-quinoa

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (40 min)

  • Was de aubergine, snijd in de lengte doormidden. Kerf het vruchtvlees in. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de helften. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Besprenkel de uitgeholde aubergine met 1/3 van de olijfolie. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een koekenpan met 1/3 van de olijfolie en fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook 2 minuten (bewaar de andere helft). Voeg het vruchtvlees van de aubergine toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
  • Was de tomaat en snijd in stukjes. Voeg samen met de oregano aan de koekenpan toe, verlaag het vuur en bak 3 minuten mee.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vul de auberginehelften met de gebakken aubergine. Snijd de blauwschimmelkaas klein en verdeel erover. Zet de gevulde aubergines weer 10 minuten in de oven.
  • Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
  • Verhit een wok met de rest van de olijfolie. Fruit de rest van de (al gesnipperde) ui en knoflook 2 minuten, roerbak de spinazie mee tot deze geslonken is. Meng door de quinoa en breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
  • Serveer de quinoa met de gevulde aubergine.