X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfslapje met linzen en gebakken spinazie

Bereiding (30 min)

  • Laat het kalfslapje op kamertemperatuur komen.
  • Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
  • Schrap de wortelen en snijd in plakjes.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de wortel, knofloof en komijn 8 minuten. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de boter en bak het kalfslapje aan beide zijden elk 3 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Spoel de linzen ondertussen af en laat uitlekken. Voeg de linzen aan de pan toe en warm door. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  • Serveer de linzen met de groenten en het vlees.

Tip

Linzen passen binnen een koolhydraat bewust dieet, maar bevatten wel (traag opneembare) koolhydraten. Gebruik eventueel wat minder linzen.