X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Ceasarsalade met cottage-cheesedressing

Bereiding (30 min)

  • Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes (zonder olie) goudbruin in 2 - 3 minuten. Schep uit de pan (laat het vet in de pan) en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng ondertussen de kip met de bloem, peper en zout zodat hij met een dun laagje bedekt is.
  • Verhit de koekenpan met vet van de spekjes (voeg eventueel een kleine beetje olie toe). Bak de kip op hoog vuur bruin en gaar in 4 - 5 minuten.
  • Pel ondertussen de knoflook, gebruik een knoflookpers of snipper heel fijn. Voeg de knoflook toe aan de gare kip, zet het vuur uit en laat al omscheppend nog mee warmen.
  • Verwijder de slechte buitenste bladeren van de sla. Snijd de sla grof, of in mooie parten waarbij je een stukje van de wortelaanzet laat zitten. Was de sla nog indien nodig en laat uitlekken.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes of partjes. Was de tomaat en snijd in partjes.
  • Maak de dressing: mix de cottage cheese met de mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg een scheutje water toe om de dressing te verdunnen.
  • Schik de sla, tomaat, radijs en kip op de borden. Verdeel de dressing erover en garneer met de spekjes. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.

Tip

Gebruik eventueel wat minder van de sla en radijsjes. Maak hier een simpele salade van als bijgerecht voor een andere dag.