X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Knapperige peultjes met kipgehakt en rijst

Let op: gele ui is ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paprika. Haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in dunne lange repen. Pel de ui en snipper fijn.
  • Haal zo nodig de draden en steelaanzet van de peulen.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de paprika en de peulen in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan met de rest van de olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng het gehakt en de groenten door de gekookte rijst.
  • Breng op smaak met ketjap en serveer.