X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zelfgemaakte hamburger met gebakken spinazie

Let op: gele ui is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 minuten gaar. Giet af (bewaar eventueel wat kookvocht) en laat nog 2 minuten zacht droog koken. Voeg boter, nootmuskaat en zout en peper toe en stamp tot een luchtige puree. Is de puree te droog voeg dan wat kookvocht toe.
  • Meng ondertussen het gehakt met paprikapoeder en zout en peper en vorm er hamburgers van.
  • Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
  • Verhit dezelfde koekenpan met de helft van de olie en bak de hamburgers in 4 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • Was ondertussen de spinazie. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de paprika en snijd in reepjes.
  • Verhit een wok met de rest van de olijfolie en bak de knoflook, ui en paprika 4 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hamburgers met de puree en de spinazie en bestrooi met de geroosterde amandelen.