X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kokosrijst met pittige groenten en ei

De oogst van de peulen op de foto valt helaas tegen. Het is vervangen door puntpaprika en rode peper, de kokosrijst geeft het gerecht een verrassende twist. * Let op Seizoensbox: eieren zijn ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, vervang een deel van het water door de kokosmelk. (Heb je verse gember in huis? Kook dan een heel plakje mee, verwijder voor serveren.)
  • Was de puntpaprika en de rode peper. Snijd de paprika en rode peper in halve ringen.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de spitskool overdwars in dunne repen.
  • Kook de eieren in ruim kokend water in 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Verhit ondertussen een grote wok of braadpan met de olijfolie. Bak de spitskool, rode peper en kurkuma gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak die 3 minuten mee, voeg op het laatst de taugé toe en bak 1 minuut.
  • Breng de groenten op smaak met ketjap en zonodig zout en peper.
  • Verdeel de groenten over de kokosrijst en leg de eitjes erop.

Tip

Houd je van pittig? Gebruik dan meer rode peper of voeg wat sambal toe. Juist niet zo'n fan? Verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper, die zorgen voor de meeste pit.