X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Noedels met paksoi en kipgehaktballetjes

Bereiding (35 min)

  • Pel de ui en knoflook. Snipper de knoflook en een halve ui fijn.
  • Meng het kipgehakt met de knoflook, halve fijngesnipperde ui, sambal, ketjap en pindakaas. Kneed door het gehakt en maak er balletjes van. Ze blijven een beetje plakkerig, voeg eventueel wat paneermeel toe.
  • Verhit een braadpan met de helft van de olijfolie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en braad de gehaktballetjes in 15 minuten gaar.
  • Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur in stukken. Was de paksoi, snijd de witte stengels in reepjes en de bladeren grof.
  • Snijd de andere helft van de ui in halve ringen.
  • Verhit een wok met de rest van de olie. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het wit van de paksoi, de paddenstoelen en kerrie toe en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bladeren van de paksoi toe en laat kort slinken.
  • Meng de groenten door de noedels. Serveer met de gehaktballetjes en giet het overgebleven vocht erover.