X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Curry met koolrabi en paksoi

Let op: de gele ui is ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met een laagje water op voor het koken van de koolrabi.

Bereiding (30 min)

  • Pel de knoflook en ui en snipper fijn.
  • Maak de currypasta: maal de rode peper, gemberpoeder, knoflook, de helft van de ui, komijnzaad, korianderzaad, zout, peper en de extra vierge olijfolie fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel. Zet de currypasta apart.
  • Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Kook in 5 minuten beetgaar en houd warm.
  • Haal de bladeren van de paksoi los, was deze zorgvuldig en snijd het groene blad van de witte nerven. Snijd beide apart in grove repen.
  • Verhit een wok met de olijfolie. Fruit de rest van de ui 2 minuten. Voeg de kippendijblokjes en de witte nerven van de paksoi toe en bak 5 minuten. Voeg dan het groene blad van de paksoi toe.
  • Roer de zelfgemaakte currypasta en de kokosmelk door de paksoi en kip. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout, peper en honing toe.
  • Serveer de curry met de koolrabi.