X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gado gado met kipworstjes en zelfgemaakte pindasaus

Let op: helaas kan onze leverancier de sugar snaps op de foto niet leveren. Het is vervangen door radijs en rode puntpaprika.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappelen nog 2 minuten droog.
  • Pureer de pinda’s fijn in een keukenmachine (of met een staafmixer) tot de structuur van pindakaas.
  • Doe de pindakaas in een pan met het water en voeg de ketjap, sambal, koriander, komijn en zout en peper toe. Verwarm al roerend. Als de saus te dik is voeg je eventueel nog wat extra water toe. Houd je van een zoete pindasaus, voeg dan 1 el suiker of honing toe. Houd warm.
  • Maak ondertussen de radijsjes schoon en snijd in kwarten.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de kipworstjes rondom bruin en gaar in 6 – 8 minuten. Bak de radijsjes 3 - 4 minuten mee.
  • Was de komkommer en snijd in blokjes. Was de puntpaprika en snijd in halve ringen.
  • Meng de radijs, paprika, komkommer en aardappelen door elkaar. Snijd de worstjes in stukjes en verdeel erover. Schenk de pindasaus erover en garneer met de taugé.