X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lauwwarme salade met peulen en zalmforel

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de peulen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd zo nodig in gelijke stukken. Kook de aardappelen in ruim water met eventueel zout in 20 minuten gaar. Giet af. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken.
  • Was de peulen en snijd een puntje van de uiteinden. Sommige peulen hebben draden langs de randen die je eraf kunt trekken bij het wegsnijden van de uiteinden.
  • Blancheer de peulen in 2 minuten in ruim kokend water. Schep de peulen uit het water.
  • Dompel de peulen in koud water om het kookproces te stoppen. Gebruik het kokende water voor de broccoli.
  • Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in ruim kokend water. Schep de broccoliroosjes uit het water.
  • Dompel de roosjes in koud water om het kookproces te stoppen.
  • Meng de aardappelen, peulen en broccoli door elkaar.
  • Pel de knoflook en snipper fijn. Meng de halvanaise met knoflook, azijn, Italiaanse kruiden, zout, peper en olijfolie.
  • Verdeel de zalmforel over de groenten en schep de saus erop. Sprenkel eventueel nog een extra eetlepel olijfolie over de salade.