X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lauwwarme salade met peulen en zalmforel

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen. Zet een andere pan met water op voor het blancheren van de peulen en broccoli.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met eventueel zout in 15-20 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Was de peulen. Sommige peulen hebben draden langs de randen die je er af kunt trekken.
  • Blancheer de peulen 2 minuten in ruim kokend water. Schep de peulen uit het water. Dompel de peulen in koud water om het kookproces te stoppen. Bewaar het kokende water voor de broccoli.
  • Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten. Schep de broccoliroosjes uit het water. Dompel de roosjes in koud water om het kookproces te stoppen.
  • Meng de aardappelen, peulen en broccoli door elkaar.
  • Pel de knoflook en snipper fijn. Meng de halvanaise met knoflook, azijn, Italiaanse kruiden, zout, peper en olijfolie.
  • Verdeel de gerookte zalmforel over de groenten en schep de saus erop. Sprenkel eventueel nog een extra eetlepel olijfolie over de salade.