X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Peulen met gierst en tofu

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de peulen.

Bereiding (20 min)

  • Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Check na 10 minuten of de gierst gaar is.
  • Was de peulen en snijd een puntje van de uiteinden. Trek de eventuele draden langs de randen van de peul eraf.
  • Blancheer de peulen 2 minuten.
  • Snijd de tofu in blokjes en bestrooi met komijn, koriander en gemberpoeder.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de tofu in 3 minuten aan beide zijden knapperig en gaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een wok met de rest van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de peulen en de taugé toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met de sambal en zout en peper.
  • Serveer de gierst met de gebakken peulen en de tofu.