X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Groene zomersalade met feta

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de peulen.

Bereiding (30 min)

  • Was de peulen. Trek de eventuele draden langs de randen van de peul eraf. Blancheer de peulen 2 minuten.
  • Was de gele paprika en snijd in reepjes. Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de paprika 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken. Snijd eventueel de een stukje van de stelen.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak grof.
  • Verkruimel de feta of snijd in blokjes.
  • Meng de peulen, spinazie, paprika, feta en hazelnoten door elkaar.
  • Was de bieslook en knip fijn.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje en roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Meng de bieslook door de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing op het laatste moment door de salade en serveer.