X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Verse kapucijners met broccoli en runderreepjes

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met een laagje water en een snufje zout op voor het blancheren van de kapucijners.

Bereiding (30 min)

  • Haal de verse kapucijners uit de peulen. Blancheer de kapucijners 5-10 minuten. Spoel af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.
  • Pel de rode ui en knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een wok met de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak in 7-10 minuten beetgaar. Doe vervolgens de runderreepjes erbij en bak kort op hoog vuur rondom bruin en gaar. Breng op smaak met paprikapoeder en zout en peper.
  • Was ondertussen de bladpeterselie, laat uitlekken en hak grof.
  • Meng de gekookte kapucijners door de broccoli.
  • Serveer direct en garneer met de peterselie.