X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Wok van vegagehakt en Chinese kool met couscous

De sperziebonen op de foto zijn vervangen door Chinese kool.

Bereiding (30 min)

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er 1/3e van de olijfolie door.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd de kool in repen, was goed en laat uitlekken.
  • Was de salie en snijd de blaadjes fijn. Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Snijd de prei in ringen en was grondig. Snijd de gewassen tomaat in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg de prei toe, bak 2 minuten mee. Voeg dan de Chinese kool toe en bak in 3 - 5 minuten gaar. Schep de groenten uit de pan.
  • Voeg het vegan gehakt aan de pan toe en bak op hoog vuur rul. Breng op smaak met zout, peper, salie, komijn- en korianderpoeder.
  • Voeg de kool en prei toe aan de pan met gehakt, samen met de blokjes tomaat. Laat goed warm worden.
  • Schep de couscous in diepe borden en verdeel de groenten en het gehakt erover. Garneer met de broccolikiemen.