X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Geroosterde bloemkool met buffelmozzarella en salade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (45 min)

  • Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Was de puntpaprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Meng in een ovenschaal de bloemkoolroosjes en puntpaprika door elkaar en meng goed met olijfolie, zout en peper. Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Was ondertussen de aardappelen. Snijd de aardappelen in kleine gelijke stukken en kook deze in 15 minuten gaar in licht gezouten water. Laat daarna afkoelen.
  • Snijd de gerookte tofu in blokjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de tofu rondom bruin. Bestrooi eventueel met zout en peper.
  • Was de sla grondig en laat uitlekken.
  • Was de appel, snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes.
  • Pel de rode ui en snipper fijn.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje. Roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper..
  • Zet de oven na 20 minuten op de grillstand. Snijd de mozzarella in plakjes, verdeel over de ovenschaal en grill tot de kaas gesmolten is.
  • Meng de sla, appel, rode ui, tofu en aardappel met de dressing.
  • Serveer de bloemkool uit de oven met de salade.