X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Risotto met snijbiet en kippendij

Let op: helaas kan onze leverancier de doperwten op de foto niet leveren. Het is vervangen door snijbiet.

Voorbereiding (0 minuten)

Bereid de bouillon (1 blokje bouillon op 500 ml kokend water).

Bereiding (35 min)

  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een hapjespan met de helft van de olijfolie en fruit de knoflook 1 minuut. Roer de risottorijst door de olie zodat elke korrel bedekt is.
  • Giet telkens wat bouillon bij de rijst, zodat de bouillon opgenomen kan worden en de rijst langzaam gaart. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Breek een rijstkorrel, als je ziet dat de kern niet meer wit is, is de rijst gaar.
  • Was ondertussen de snijbiet. Snijd de stelen in stukjes en de bladeren grover.
  • Voeg de stelen van de snijbiet in de laatste 10 minuten toe aan de risotto.
  • Maak de courgette schoon en snijd in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de kip en de courgette rondom bruin en gaar.
  • Roer het grootste deel van de bladeren van de snijbiet 3 minuten voor het einde van de kooktijd door de risotto en laat slinken.
  • Als de rijst gaar is meng je de boter erdoor en vervolgens de courgette, kip en de rest van het snijbiet-blad.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.