X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Prei-aardappelschotel en salade met gerookte meerval

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 190 graden. Breng ruim water aan de kook voor de aardappelen.

Bereiding (20 min)

  • Was of schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelen in ongeveer 5 minuten beetgaar, zodat ze niet uit elkaar vallen (afhankelijk van de dikte van de plakjes).
  • Snijd ondertussen de prei in ringen van 1/2 cm en was grondig. Pel de ui en snijd de ui in halve ringen. Was de courgette en snijd in plakjes.
  • Verhit een koekenpan met ⅓ van de olijfolie. Bak de courgette kort aan beide zijden. Haal de courgette uit de pan.
  • Voeg eventueel olijfolie toe aan de pan en bak de ui en prei 4 minuten.
  • Vet een ovenschaal in. Leg de courgette en aardappel dakpansgewijs in de schaal. Verdeel de prei en ui erover en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper. Sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  • Zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was ondertussen de sla en scheur of snijd grof. Snijd de meerval in reepjes.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing, mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Serveer de ovenschotel met de salade.