X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Falafel met paksoi en bloemkoolrijst

Bereiding (30 min)

  • Was de bloemkool. Haal de roosjes los en schil de stronk. Hak de bloemkool fijn (tot de structuur van rijst) in een keukenmachine of rasp fijn met de hand.
  • Haal de bladeren van de paksoi los en was deze zorgvuldig. Snijd het groene blad van de witte nerven. Snijd beide apart in grove repen.
  • Schil de wortel en rasp grof. Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met 1/3 van de olijfolie. Bak de falafelballetjes rondom bruin en gaar in 6-8 minuten.
  • Verhit ondertussen een sauspan met ⅓ van de olijfolie. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut en voeg de passata toe. Breng op smaak met chilipoeder. Houd warm.
  • Verhit een braadpan met de rest van de olijfolie. Fruit de rest van de knoflook en de oregano 1 minuut. Bak de wortel en de witte nerven van de paksoi 5 minuten. Voeg het groene blad en de bloemkool toe. Bak kort op hoog vuur mee.
  • Was ondertussen de koriander, laat uitlekken en hak grof.
  • Serveer de bloemkoolrijst en groenten met de falafalballetjes en de passata. Garneer met koriander.