X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfslapje met ratatouille en aardappel

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna af en laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
  • Was ondertussen de aubergine, courgette, tomaat en paprika. Snijd de groenten in gelijke blokjes.
  • Pel en snipper de rode ui en knoflook.
  • Verhit een braadpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg daarna de blokjes aubergine, courgette, paprika en tomaat toe. Bestrooi met rozemarijn en breng op smaak met zout en peper. Bak op middelhoog vuur al omscheppend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg een klein scheutje water toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de groenten in 10-15 minuten gaar smoren en controleer af en toe of er genoeg vocht in de pan zit, zodat de groenten niet aanbakken.
  • Smeer ondertussen het kalfslapje in met de mosterd. Verhit een koekenpan met de boter. Bak het kalfslapje om en om bruin en zet het vuur laag. Laat nog 2 - 3 minuten per kant garen (het vlees mag rosé blijven). Haal het kalfslapje uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg een scheut water toe aan de koekenpan en roer de aanbaksels los. Laat de jus op hoog vuur iets inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Serveer het kalfslapje met de gekookte aardappelen en de ratatouille. Schenk de jus over het kalfslapje.