X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Groentestoof met rijst en geroosterde amandel

Let op: Helaas kan onze leverancier de peulen op de foto niet leveren. Het is vervangen door broccoli.

Voorbereiding (0 minuten)

Bereid de groentebouillon (1 blokje bouillon op 500 ml water).

Bereiding (30 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de broccoli, verdeel in kleine roosje en snijd de stam in plakjes.
  • Was de venkel. Snijd in de lengte in vieren, haal de harde kern eruit en snijd in blokjes.
  • Was de courgette en snijd in blokjes.
  • Schrap de bospeen en snijd in de lengte in vieren. Als de bospeen te lang is, snijd je ze eerst doormidden en vervolgens in vieren stroken.
  • Verhit een braadpan met de olijfolie en bak de bospeen, venkel, courgette en broccoli al omscheppend 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur laag en schenk de bouillon erbij. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten smoren.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  • Breng de groenten op smaak met dragon, zout en peper.
  • Verdeel de groenten over de borden. Serveer met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel.