X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lauwwarme salade van rabarber en witlof met blauwe kaas

De bietjes op de foto's zijn vervangen door witlof en sjalot.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (40 min)

  • Was de witlof en verwijder eventueel beschadigde blaadjes. Snijd de witlof in de lengte in parten. Meng in een ruime ovenschaal met de helft van de olijfolie (om in te bakken) en de helft van de honing.
  • Pel de sjalot en snijd ook in de lengte in partjes. Meng de sjalot en tijm door de witlof en bestrooi met grof zeezout.
  • Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk tussendoor of de witlof niet verbrandt.
  • Was de rabarber, haal aan beide kanten een stukje van de stengel eraf en snijd in dunne schijfjes.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Was de bladpeterselie en laat uitlekken. Hak vervolgens fijn.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de rabarber in 3 minuten gaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, overige honing en mosterd in een schaaltje. Roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Haal de witlof uit de oven. Laat even afkoelen tot lauwwarm. Meng met voorzichtig met de rabarber.
  • Snijd de blauwe kaas in blokjes. Verdeel de rucola, peterselie en de groenten over het bord. Schenk de dressing over de salade en garneer met de blauwe kaas .