X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfslapje met groenteroerbak en aardappel

Let op: * Helaas kan onze leverancier de sugar snaps op de foto niet leveren. Het is vervangen door zoete puntpaprika en bosui.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar. Giet vervolgens af. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droogstomen.
  • Was de courgette, tomaat, puntpaprika en bosui.
  • Snijd de courgette en tomaat in kleine blokjes en de puntpaprika in in halve ringen. Snijd het wit van de bosui in stukken van 2 centimer en het groen in dunne ringen.
  • Verhit een wok met de olijfolie. Roerbak de courgette, puntpaprika en het wit van de bosui 5 minuten. Bak de tomaat de laatste 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi het kalfslapje met zout en peper. Verhit een koekenpan met de boter. Als de boter niet meer bruist is deze op de juiste temperatuur. Bak het kalfslapje kort aan beide zijden bruin. Zet het vuur lager en bak nog 2 - 3 minuten per kant. Het vlees mag rosé blijven.
  • Was in de tussentijd de sla en laat goed uitlekken. Scheur of snijd grof.
  • Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg de mosterd toe en een scheutje water aan de pan toe en roer goed door het braadvocht. Breng aan de kook.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje. Roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de sla.
  • Serveer het kalfslapje met de gekookte aardappelen en de groenten, garneer met het groen van de bosui. Geef de salade erbij.