X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Oosterse andijvie met shiitake, rijst en pinda's

Bereiding (20 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de andijvie in grove repen. Was goed in een vergiet en laat uitlekken.
  • Veeg de shiitake schoon en snijd in vieren.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut en roerbak de shiitake en rode peper 5 minuten. Voeg de andijvie toe en bak tot deze geslonken is.
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan met de roomboter. Bak de pinda’s goudbruin. Besprenkel met sojasaus en peper en zet het vuur uit.
  • Bestrooi de andijvie met de soja-pinda’s en serveer met de gekookte rijst.