X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Courgettespaghetti met linzen en paddenstoelensaus

Bereiding (30 min)

  • Was de courgette. Gebruik een spirelli om spaghetti-slierten van de courgette te snijden. Je kunt de courgette ook met een mes in dunne plakken en vervolgens in dunne slierten snijden.
  • Snijd de prei in ringen en was grondig, laat uitlekken.
  • Laat de linzen uitlekken.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grotere plakjes.
  • Verhit een sauspan met de helft van de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei toe en smoor 4 minuten op zacht vuur. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak kort op hoog vuur. Laat vervolgens op zachter vuur even doorgaren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut bakken. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de saus zachtjes pruttelen en breng op smaak met tijm en peper (het bouillonblokje is al zout).
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de courgettespaghetti in 2 minuten op hoog vuur gaar. Voeg de linzen toe en laat kort opwarmen.
  • Serveer de courgettepasta met de saus en strooi de kaas erover.