X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bavette met geroosterde groenten.

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken. Bij vlees dat snel gebakken moet worden zorgt een temperatuur van 20 °C ervoor dat de kern van het vlees mooi "saignant" of "à point" is maar niet koud. De benodigde baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Een eenvoudige vleesthermometer is niet duur en erg handig. Als je de bavette te lang laat bakken, kan het vlees wat taai worden en dat zou jammer zijn!

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 185°C.

Bereiding (30 min)

  • Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  • Schrap de regenboogpeen en snijd in partjes. Schil de bieten en snijd deze ook in partjes. Pel de sjalot en snijd in ringen.
  • Schep alle groenten in een ovenschaal. Schenk er de olijfolie overheen en voeg de (hele takjes) tijm en gedroogde rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en plaats de ovenschaal in de oven.
  • Laat de groenten 12 - 15 minuten roosteren en schep af en toe om, zodat de groenten gelijkmatig garen. Controleer na 10 minuten of de groenten gaar zijn.
  • Verhit ondertussen in een ruime koekenpan met dikke bodem de roomboter of olijfolie. Zorg dat de roomboter of olijfolie goed gesmolten en/of heet is. Bak de bavette in 1 minuut om en om bruin. Laat vervolgens nog 3 minuten op laag vuur braden.
  • Leg het vlees tijdens de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven en laat nog even meebakken. Als je een vleesthermometer hebt, moet deze een kerntemperatuur van 50 graden aangeven.
  • Neem het vlees uit de oven, laat 5 minuten rusten op een plank. Snijd het vlees tenslotte in zeer dunne plakken.
  • Verdeel het vlees over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij.