X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Asperges met kip in kervelroomsaus

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de asperges. Bereid de bouillon (gebruik 1 bouillonblokje op 500 ml water).

Bereiding (30 min)

  • Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf.
  • Kook de asperges 12 minuten in de pan. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15 minuten in het hete water na-garen.
  • Breng de groentebouillon aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toen laat weer inkoken tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak de kippendijblokjes rondom bruin, laat 5 minuten zachtjes garen.
  • Pluk de kervel van de takjes. Voeg pas toe aan de saus als deze voldoende is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de asperges met de kip en schenk de saus erover.

Tot de helft inkoken

Tijdens het inkoken geef je de groentebouillon een dikkere samenstelling. Door te koken verdampt het vocht. Als de saus voor de helft ingekookt moet worden, betekent dit dat je de bouillon d.m.v. koken laat verdampen, totdat je de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid overhebt.