X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde aubergine met kastanjechampignons en bulghur

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (40 min)

  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees kruislings in. Smeer het vruchtvlees in met 1/3 van de olijfolie.
  • Bak de auberginehelften 15 minuten in de oven (met de snijkant naar boven).
  • Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Was de koriander, laat uitlekken en snijd fijn.
  • Was de puntpaprika. Snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de ui en knoflook 2 minuten met het paprikapoeder en komijnpoeder en voeg de champignons toe. Bak dit 3 minuten en voeg de paprika toe.
  • Haal de aubergine uit de oven. Lepel het vruchtvlees er deels uit zonder de buitenkant te beschadigen. Snijd het vruchtvlees fijn en bak kort mee in de koekenpan. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de verse koriander.
  • Schep dit mengsel terug in de aubergine helften.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak grof.
  • Schep de bulghur op de borden. Zet er een halve gevulde aubergine op en garneer met de geroosterde hazelnoten en de rest van de koriander.