X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Aardappelpuree met bietenburger en yoghurtsaus

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (35 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 - 25 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de prei in ringen, was grondig en laat goed uitlekken. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd van de aardappelen de prei toe aan de pan en kook mee. Giet het water daarna af. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken. (Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree).
  • Schil ondertussen de biet en rasp grof. Laat goed uitlekken. Pel de rode ui en knoflook en snipper fijn. Meng de biet met de ui, havervlokken, knoflook, koriander en komijn door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er burgers van.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de bietenburgers 4 minuten aan iedere kant.
  • Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en de boter toe en roer luchtig door tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  • Was de rucola en laat goed uitlekken.
  • Meng de kwark met de mayonaise, zout en peper. Was de appel en rasp er grof doorheen.
  • Serveer de bietenburger met de puree en de rucola. Serveer de saus erover.

Tip

Heb je geen melk in huis? Gebruik dan wat kookvocht van de aardappelen voor de puree.